MICRONEEDLING

De kosten van microneedling zijn afhankelijk van de te behandelen zones. Je kunt zowel losse microneedling behandelingen ondergaan als in kuurvorm.
Te behandelen zones:

 • Microneedling gezicht 50 MIN. € 115,00

 • Microneedling hals 40 MIN. €70,-

 • Microneedling gezicht en hals 60 MIN. €150,00

 • Microneedling gezicht, hals en decolleté 75 MIN.€199,00

Microneedling is een huidverbeterende methode

De dermapen is een apparaat dat gebruikt wordt voor het uitvoeren van een microneedling behandeling. is een techniek waarbij microscopisch naaldjes gaatjes in de huid worden gemaakt. Op deze manier dagen we de huid uit om zicht te herstellen en benutten we dit natuurlijke herstelproces om de huid te vernieuwen.

Als reactie op de minuscule wondjes komen groeifactoren vrij en zal de huid collageen aanmaken.

De dermapen heeft kleine vibrerende naaldjes die zorgen voor de aanmaak van collageen en elastine (bindweefsel). Deze kleine kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog.

De populaire behandeling wordt voor steeds meer aandoeningen, waaronder acne, littekens en rimpels, ingezet.

Andere thermen voor Microneedling:

-Collageen inductie therapie

- Nanotherapie

- Fractional needling

- Dermapen behandeling

- Microneedling therapie

- Skin needling

– Micropuntuur

De behandeling is onder andere geschikt voor onderstaande indicaties:

 • Verminderen van acné

 • (Acné) littekens

 • Operatie littekens en Littekens van een andere aard

 • Huidverjonging en huidverbetering

 • striae

 • Fijne lijntjes en Rimpels

 • Hyperpigmentatie

 • Huidverslapping

 • Haar uitval( alopecia )

 • Grove poriën/grove huidstructuur

Werking proces :

Gedurende helingproces stimuleert groei factoren hormonen

Stimuleert de immuunsysteem door huid perforatie

Fibroblasten cellen werken hard om de openingen dicht te doen.

Deze nieuwe fibroblasten gaan nieuwe collageen aanmaken en samen voegen aan de oude collageen die de huid dikker maakt, en de littekens gaan vullen.

EGF (Epidermaal groei factor; activeert nieuwe cellen, verminderd en voorkomt nieuwe rimpel.

IGF – 1 (Insuline groei factor; stimuleert mitose in de cel en verbeterd rimpels en fijne lijntjes. Verbeterd productie van collageen en elastine) (Stimuleert nieuwe capillaire follikels om dikker en sterker haartjes)

VEGF (Stimuleer Vasculaire endotheel groei factor; Stimuleert haargroei, verbetert vitamine opname van de haren, stimuleert angiogenese – nieuwe bloedvaten)

BFGF (Basic fibroblast groie factor; verbetert elasticiteit, bloed circulatie, versneld helingproces)

Contra-indicaties :

Keloïd - DM - Coagulatie probleem - Cliënten met corticoïde behadeling - Huidkanker - Allergie aan metaal of bepaalde cosmetica - Zwangerschap - Huidinfectie - Actief acne - Actief herpes -Te gevoelige huid - Actief rosacea -Tretinoine gebruik -Verbrand huid door zon - Na laserbehandeling - Na sterkte peelings - Psoriasis - Fietzpatrick VI

De dermapen, waarmee de behandeling wordt uitgevoerd, is bijzonder effectief en zorgt voor een korte hersteltijd. De huid zal na deze gezichtsbehandeling nog 1 à 2 uur rood zijn en gloeiend aanvoelen. Dat zal geleidelijk minder worden maar er zal nog enkele dagen een rode gloed zichtbaar zijn. Daarnaast zal de huid iets schilferen.

De naaldjes ‘beschadigen’ de huid precies genoeg om het herstelproces op een natuurlijke manier te activeren, waardoor fibroblasten geactiveerd worden wat resulteert in extra aanmaak van collageen en elastine.

De kanaaltjes kunnen tot 80% meer werkstoffen dieper in de huid opnemen. De reactie van het lichaam genereert een natuurlijk herstelproces. Het gevolg is een verhoogde productie van collageen en elastine, evenals een herstructurering en totale verjonging van de huid van het gezicht en lichaam.

Op welke huidtypen is deze behandeling toepasbaar?

Microneedling-therapie is geschikt voor alle huidtypen. Indien gewenst en afhankelijk van je indicatie, kunnen wij microneedling-behandelingen afwisselen met peeling, LED-therapie, microdermabrasie of andere behandelmethoden.

 

Hoeveel behandelingen zijn er nodig voor een goed resultaat?

Dit hangt geheel af van je huidconditie, het te behalen resultaat en de manier waarop je huid reageert op microneedling.  hoe meer behandelingen, des te beter het resultaat.

Gemiddeld zijn er 3 tot 6 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken, deze behandelingen vinden bij voorkeur in kuurverband plaats. Voorafgaand aan de eerste behandeling wordt met u besproken hoeveel behandelingen er ongeveer nodig zijn voor het beste resultaat.

Er is geen maximum aan het aantal behandelingen. Je kunt uiteindelijk zelf bepalen hoeveel behandelingen jij wilt ondergaan. Een optimaal resultaat bereik je bij een behandeling in kuurvorm.

 

Wat kan ik verwachten na de behandeling?

Microneedling zorgt niet voor direct resultaat. Het eerste resultaat is na gemiddeld 2 weken zichtbaar, de huid ziet er dan gladder en frisser uit. Huidverbetering wordt na 3 tot 4 weken zichtbaar. Microneedling geeft een flinke boost in de aanmaak van collageen en elastine. De hoeveelheid collageen neemt tot met de hoeveelheid behandelingen, collageen neemt tot 400% toe na een aantal behandelingen.

Microneedling is zeer effectief voor het verminderen van fijne lijntjes en rimpels en (acne)littekens. Het verfijnt ook de huidstructuur waardoor poriën fijner worden en de huidconditie wordt verbeterd. Microneedling maakt de huid weerbaarder, het versterkt de barrièrefunctie van de huid. Daarnaast zorgt het voor een optimale hydratatie, stevigheid, volume en gelijkmatige pigmentatie.

conditioneerde bestanddelen welke de hoogste kwaliteit aan groeifactoren vasthouden die het vernieuwingsproces versnellen. Ze zijn de beste aanvulling op verjongingstherapieën na een behandeling met Tixel®, laser of microneedling.

Naast het intensief hydrateren van de huid, is het belangrijk dat je je huid goed beschermt tegen de zon met een factor 30 of hoger om pigmentverschuivingen te voorkomen

 

Nazorg

Het gebruik van make-up is gedurende de eerste 48 uur na de microneedling-behandeling niet aan te raden. Vermijd tot twee weken na de behandeling ook zoveel mogelijk contact met zonlicht. Indien de zon niet te vermijden is, smeer dan een zonnebrandcrème met spf 50 op de behandelde huid. Bezoek gedurende drie dagen na de behandeling geen sauna of een chloorhoudend zwembad.