MESOTHERAPIE LIPOLYSE

Niet- Chirurgische vetvermindering Minimaal invasieve procedures Mesotherapie-Lipolyse

Niet-chirurgische of minimaal invasieve opties voor vetvermindering omvat een technologie die warmte, koeling of een geïnjecteerd medicijn gebruikt om vetcellen te verminderen.

Mesotherapie voor gelokaliseerd vet (Aminozuren) ook bekend als lipolyse behandeling:

Is een effectief vetverbranding behandeling. Middels injecties worden afbreekbare oplossing toegediend.

Er worden diverse zeer oppervlakkige prikjes in de huid gegeven. De combinatie van de werkzame stoffen maken deze behandeling zeer effectief en doelgericht. De behandeling kan als gevoelig ervaren worden, maar is goed te verdragen, indien gewenst, kan de huid

plaatselijk gekoeld worden.

100% natuurlijke werkstoffen. De basisstof is hyaluronzuur. Dit is een van de belangrijkste stoffen tegen
huidveroudering! Het is een lichaamseigen stof die zorgt voor souplesse en het vasthouden van vocht. Aan deze basisstof de huid kunnen zowel vitaminen A, C en E, mineralen, aminozuren en antioxidanten

worden toegevoegd.

Krijg ik een last van overtollig huid na volumeverlies bij vetverbranding?

Mesotherapie zorgt dat het stofwisselingsproces in de huid wordt geactiveerd, hierdoor kunnen de

verouderingsverschijnselen worden aangepakt die vaak samengaan met het volumeverlies bij effectieve

vetverbranding. Het samenklonteren van collageen wordt ongedaan gemaakt. Dat is weer goed voor de

egalisatie van de vetcellen, deze zullen worden afgebroken door de ingespoten vloeistof en worden netjes

door ons lichaam afgevoerd. Zo kunnen we heel erg doelgericht zones aanpakken die normaliter moeilijk

te bereiken zijn.

Vaak sporten we en eten we gezond, maar net dat kleine stukje buik vet op de heupen en billen of zelfs bij de onderkin of wallen (vet geen vocht)die niet weggaat. Dat is perfect om juist deze ‘probleemzones’ aan te pakken, maar ook als ondersteuning bij het afvallen zal dit sterk in haar voordeel uitpakken.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Per individu wordt bekeken wat de beste oplossing is, voor het allerbeste eindresultaat. Wie de huid lang in

goede conditie wil houden, kan het beste preventief beginnen tussen de 30 en 40 jaar. Het is uitermate

geschikt om de jonge huid in een nog betere kwaliteit te brengen en te behouden.


Voor de ouder wordende huid is dit zeer geschikt om haar elasticiteit en souplesse terug te geven. Voor het beste resultaat zal een op maat gemaakt huidplan moeten worden opgesteld. Je kunt hiervoor inlichtingen verkrijgen tijdens een ingeplande kosteloze afspraak. Hierin wordt besproken hoeveel behandelingen voor je nodig zijn en wat het kostenplaatje is. Wanneer je besluit te starten met de behandelingen, wordt er een medische vragenlijst met jouw doorgenomen en jouw huidplan op maat gemaakt. Tevens worden er dan foto’s gemaakt voor de voor- & na- foto’s. Bij deze behandeltechniek dien je ten alle tijden in kuurverband te komen voor het beste resultaat!

Je dient je er ook bewust van te zijn dat het per kwartaal of per half jaar (afhankelijk van de indicatie) herhaald moet worden, om het verouderingsproces uit te stellen.

Bij een Mesotherapie/Lipolyse behandeling vermindert chemisch het aantal vetcellen rond de injectieplaats. De chemische stof, deoxycholzuur genaamd, resulteert in verstoring van de vetcellen en de dood.

Redenen waarom patiënten lipolyse via injectie willen

Niet-chirurgische kandidaten en patiënten die geïnteresseerd zijn in een niet-chirurgische benadering om het vet te verminderen, kunnen geïnteresseerd zijn in injectielipolyse.

Wie komt niet in aanmerking voor lipolyse door injectie?

Patiënten met een losse huid of een slechte tonus zijn mogelijk geen geschikte kandidaten voor de procedure.

Heeft injectielipolyse anesthesie nodig?

Deze procedure kan worden uitgevoerd onder lokale anesthesie, die in het behandelgebied onder de kin wordt geïnjecteerd.

Injectie lipolyse procedure

Nadat de lokale anesthesie is geïnjecteerd, wordt een precieze hoeveelheid medicatie geïnjecteerd in een roosterpatroon dat vooraf is gemarkeerd op de huid onder de kin. Het medicijn wordt als een enkele behandeling geïnjecteerd.

Wat zijn de risico's van injectielipolyse?

Complicaties zijn ongebruikelijk en omvatten zenuwbeschadiging die kan resulteren in een ongelijke glimlach. In zeldzame gevallen hebben patiënten na de ingreep ook moeite met slikken gemeld.

Herstel van lipolyse door injectie

Er is geen downtime, maar patiënten kunnen zwelling, blauwe plekken, pijn, roodheid ervaren en hardheid voelen die doorgaans zachter worden met de tijd. Vetvermindering is doorgaans zichtbaar na acht weken.

Wat zijn de resultaten van injectielipolyse?

De meeste patiënten hebben ten minste twee behandelingen met een tussenpauze van 4 tot 6 weken, wat de typische duur van zwelling is. Patiënten kunnen maximaal zes behandelingen ondergaan voor het gebied onder de kin. Arioque kan een plan opstellen dat het beste bij uw individuele anatomie past. Tijdens de periode van zwelling kan het gebied er voller uitzien dan vóór de behandeling, maar omdat de vetcellen verstoord zijn en de ontsteking afneemt, zien de meeste patiënten resultaat 6 tot 8 weken na een behandeling. Tenzij een patiënt zou aankomen, zouden de resultaten langdurig moeten zijn.