WIMPEREXTENSIONS

Wimperextensions: de verschillende technieken

Er bestaan verschillende technieken bij het zetten van wimperextensions. Deze hebben ook direct invloed op de uitstraling van de wimpers. Het is handig om van te voren te weten welke uitstraling jij wil bereiken en om bij de stylist te verifiëren of deze, jouw gewenste techniek en look hanteert.

 

Wimperextensions 1 by 1  90min. 

De klassieke wimpertechniek is de one-by-one. De term zegt het eigenlijk al: de wimperstylist zet op iedere wimper een nepwimper. Dit zorgt voor een natuurlijke nepwimper. Wel brengt Amber hier een nuance aan: "Per oog heb je tussen de 75 en de 120 wimpers. Als jij 120 wimpers hebt, dan zet ik niet op elke wimper een extension. Zo creëer je een rustige en natuurlijke look."

 

3D wimpers/6D lashes 110min. 

Bij 3D wimpers ga je voor een lang en vol resultaat. 3D wimpers lijken in de meeste gevallen minder natuurlijk dan One-by-one wimpers. Bij deze techniek zijn de wimpertjes dunner dan bij de One-by-one wimper, maar er worden wel 3 nepwimpers op één wimper gezet. Het is een geschikte wimperverlenging als je zelf niet zoveel haartjes hebt.

 

Russian Volume wimpers 130min. Wil je enorm volle en langere wimpers? Dan is Russian Volume wellicht iets voor jou. Deze maken je wimpers nog voller en zijn de overtreffende trap van 3D wimperextensions.

 

Hoelang blijven wimperextensions zitten?

De groeicylus van je eigen wimper ligt tussen de 4 en 6 weken. Gemiddeld kun je iedere 3 weken terugkomen om je wimpers weer te laten zetten( bijvullen. Je wimper draait uit het haarzakje wanneer het groeit. Dit zorgt ervoor dat je nepwimpers na een aantal weken verschillende kanten op kunnen gaan staan. Het zetten van een nieuwe set duurt 60 tot 75 minuten. Voor het wimpers opvullen ben je gemiddeld 40 tot 60 minuten kwijt.

 

Hoe worden wimperextensions gezet?

"Ik zet de kunstwimper altijd naast je wimper. Hierdoor valt je wimper er minder snel af wanneer je op je zij slaapt en daarmee deels ook op je wimpers,". Het slapen op je wimpers kan er ook voor zorgen dat je aan het ene oog minder wimpers hebt dan aan het andere oog. Dat is een reden om na iedere wimperextension van oog te verwisselen. Zo kun je goed bijhouden of ze gelijkwaardig worden.

Als wimperstylist kijk IK ook naar de vorm van je oog: "Ik gebruik langere wimpers als je diepliggende ogen hebt, anders kan de wimper wegvallen. Bij bollere ogen kies ik vaak een cat eye omdat je oog dan optisch kleiner wordt. Vaak zijn je wimpers in je ooghoeken iets korter. Om je oogopslag natuurlijk te houden zorg ik ervoor dat deze daar ook niet te lang worden.

Het is belangrijk dat je je wimperextensions niet voelt zitten. Wanneer ze aanvoelen als scheermesjes dan zijn ze te dicht op de wimperrand gezet en is het aan te raden om terug te gaan.

Ik maak altijd rekening mee met wat voor effect u wil hebben

 

Wimperextensions verwijderen  20min. €20,00

Het belangrijkste om hierbij te onthouden is dat je ze er zelf nooit moet aftrekken. Op die manier trek je ook je ook wimperzakje uit en heb je straks geen eigen wimpers meer over. Ga terug naar je wimperspecialist zodat ze de wimpers op een professionele manier kan verwijderen door de wimperlijm zacht te maken. Houd wel in je achterhoofd dat je gewend bent aan je lange wimpers. Het kan dus zo zijn dat je op het begin het gevoel hebt, dat je bijna geen wimpers hebt.

 

Kun je mascara en eyeliner dragen met wimperextensions?

Wij raad het gebruik van mascara af. "Omdat je het niet nodig hebt, maar vooral omdat de lijm op de vettigheid van de mascara kan reageren. Een bepaald soort vet kan ervoor zorgen dat de lijm eerder loslaat.

Een andere make-up tip is wanneer je gek bent op eyeliner. "Het kan mooi zijn om een eyeliner boven je wimperrand te zetten, maar zorg ervoor dat je de eyeliner er weer afhaalt met water en een wattenstaafje en niet met olie. Ook dit kan een negatieve invloed hebben op de lijm. Of anders een eyeliner niet rubber achtige op water basis, maakt de wimpers minder kwestbaar.