WIMPERLIFT

Wat is een wimperlift?

Een wimperlift is een snelle en effectieve manier om de wimpers te krullen. Door een wimperlift behandeling krijgt de klant een open blik en lijken de wimpers langer waardoor een krultang of wimperextensions niet meer nodig zijn. Wimpers liften is een populaire methode om de wimpers en langer uit te laten zien omdat er weinig nazorg nodig is, in tegenstelling tot wimperextensions.

Hoe werkt een wimperlift?

 

Een wimperlift is een chemische behandeling. De zwavelverbindingen in wimperharen zijn verantwoordelijk voor de stand en vorm van wimpers. Tijdens wimperlifting worden deze zwavelverbindingen verbroken en opnieuw opgebouwd, in een andere stand: de krul. De lotion die wordt aangebracht zorgt ervoor dat de wimpers zacht worden, opzwellen en dat de haarschubben open gaan staan. Hierdoor kunnen de verbindingen worden verbroken en daarna opnieuw worden opgebouwd.

De lotion heeft een inwerktijd, deze is afhankelijk van de dikte van de wimpers. Hoe dikker de wimperharen, hoe langer de lotion moet blijven zitten. De gebroken zwavelverbindingen in de wimperharen worden hervormt door de neutralisatie van Thioglycozuur. De tweede lotion, de setting lotion zorgt ervoor dat nieuwe zwavelverbindingen worden gevormd. De wimpers blijven hierdoor in de krulstand staan.
Tijdens de wimperlift worden er siliconen schildjes of rods aangebracht om de wimpers in de gewenste stand vast te zetten. Hierdoor krijgen de wimpers een nieuwe vorm en richting.

 

Voordelen van een wimperlift?

Wimperlifting is voor de klant goedkoper dan wimperextensions. Wimperextensions moeten elke 2 á 3 weken worden bijgevuld. Als de wimpers zijn gelift dan hoeft de klant pas na 6 á 7 weken weer terug te komen. Daarnaast laat een wimperlift de wimpers langer lijken zonder extensions, op een natuurlijke manier. De behandeling is comfortabel en kan zowel voor lange en korte wimpers.